ارزیابی اثرضدباکتریایی ترکیب نانورس بنتونیت و اسانس دارچین بر باکتری‌های اشریشیا کلی و سالمونلا در شرایط آزمایشگاه

نوع مقاله : مقاله کامل

نویسندگان

1 دانش آموخته کارشناسی ارشد، مدیریت کارآفرینی، دانشگاه گنبد کاووس،گنبد، ایران

2 استادیار گروه اقتصاد دانشگاه گنبدکاووس، دانشگاه گنبد کاووس، گنبد، ایران

3 استادیار گروه منابع طبیعی دانشگاه گنبدکاووس، دانشگاه گنبد کاووس، گنبد، ایران

4 استادیار گروه علوم دامی دانشگاه گنبدکاووس، دانشگاه گنبد کاووس، گنبد، ایران

چکیده

بیماری اسهال گوساله بر اساس برهم کنش پیچیده عوامل عفونی و غیر عفونی ایجاد می‌شود. در میان عوامل مختلف باکتریایی، اشریشیا کلی و سالمونلا دو عامل اصلی مرگ و میر گوساله‌ها به شمار می‌آیند. همزمان با توسعه داروهای جدید شیمیایی و آنتی‌بیوتیک‌ها، به تدریج اثرات مضر آن‌ها بر همگان مشخص شده است. امروزه بررسی نتایج کار محققین نشان می‌دهد که داروهای گیاهی از اثرات مخرب کمتری نسبت به داروهای شیمیایی برخوردار است. هدف از این پژوهش، ارزیابی اثرضد‌باکتریایی ترکیب نانورس بنتونیت و اسانس دارچین بر باکتری‌های اشریشیا کلی و سالمونلا در شرایط آزمایشگاهی می‌باشد. برای تعیین حداقل غلظت بازدارنده رشد از غلظت‌های مختلف اسانس دارچین به تنهایی و در ترکیب با نانورس بنتونیت به روش ماکرودایلوشن در محیط آبگوشت قلب و مغز استفاده شد. نتایج نشان داد میزان حداقل غلظت بازدارنده اسانس دارچین برای باکتری سالمونلا 01/0 درصد و میزان حداقل غلظت بازدارنده اسانس دارچین برای باکتری اشریشیا کلی 02/0 درصد می‌باشد. درحالی‌ که در ترکیب با نانورس، میزان 01/0 درصد اسانس دارچین و 5/12 میلی‌گرم در میلی‌لیتر نانورس بنتونیت کمترین غلظت بازدارنده برای باکتری سالمونلا و همچنین میزان 02/0 درصد اسانس دارچین و 25 میلی‌گرم در میلی‌لیتر نانورس بنتونیت کمترین غلظت بازدارنده برای باکتری اشریشیا کلی بدست آمد. در مجموع، اسانس دارچین به تنهایی و به همراه نانورس بنتونیت اثر خوبی بر کنترل رشد دو باکتری اشریشیا کلی و سالمونلا داشت.

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

Evaluation of antibacterial effect of the combination of Bentonite nanoclay and essential oils of Cinnamomum zeylanicum on Escherichia coli and Salmonella in Vitro

نویسندگان [English]

  • R. Nikravesh 1
  • M. Kheirandish 2
  • hojjat ghorbani vaghaei 3
  • R. Rahchamani 4
1 M.Sc. graduated, entrepreneurial management, University of Gonbad Kavous, Gonbad, Iran.
2 Assistant Professor, Department of Economics, University of Gonbade Kavous, Gonbad, Iran.
3 Assistant Professor, Department of Forestry, University of Gonbad Kavous, Gonbad, Iran.
4 Assistant Professor, Department of Animal Science, University of Gonbad Kavous, Gonbad, Iran.
چکیده [English]

Calf diarrhea diseases result from complex interactions of the infectious and non-infectious agents and is one of the most common diseases reported calves up to 3 months old. Among the bacterial causes of diarrhea Escherichia coli and Salmonella species are the most common. Concurrent with the development of new chemical drugs and antibiotics, their harmful effects are gradually emerged. Nowadays the research works results show that herbal medicines have not any harmful effects. The goal of this study is synergic effects of Bentonite Nano clay and essential oils of Cinnamomum zeylanicum on Escherichia coli and Salmonella in Vitro. For determination the minimum inhibition concentrations (MIC) of essential oils of Cinnamomum zeylanicum, and Bentonite nanoclay was investigated individual and combination with each other on two causal agents of bacterial diarrhea in BHI broth media by macro-dilution method. The result showed that the MIC of essential oils of Cinnamomum zeylanicum was 0.01% and 0.02% for Salmonella and Escherichia coli, respectively. Meanwhile the MIC of essential oils of Cinnamomum zeylanicum combinated with Bentonite nanoclay was 0.01% and 12.5 mg/mL for Salmonella and 0.02% and 25 mg/mL for Escherichia coli. In conclusion, essential oils of Cinnamomum zeylanicum individual and also combination with montmorillonite nanoclay have a good accurate to control on two major agents of bacterial diarrhea.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Bentonite
  • Cinnamomum zeylanicum
  • Escherichia coli
  • Salmonella
  • Minimum inhibition concentrations (MIC)
1. Ataee, M., Akhondzadeh, Basti A., Zahraei Salehi, T., Hosseini, H., Gandomi Nasrabadi, H., and Noori, N. 2013. Effect of Zataria multiflora Boiss. Essential Oil on Growth Curve and Shigatoxin 2 Production of Enterohemorrhagic Escherichia coli O157:H7. JMP. 4:48. 62-71.
2. Broomand, A., Hamedi, M., Emamjomeh, Z., Razavi SH, and Gholmakani MT. 2008. Investigation on the antimicrobial effects of essential oils from dill and coriander seeds on Staphylococcus aureus, Escherichia coli O157:H7 and Salmonella typhimuruim. Iranian Food Science and Technology Research Journal. 4:1. 68-59.
3. Elvin-lewis, m. 2001. Should we be concerned about herbal remedies. J Ethnopharmacol. 75. 141-164.
4. Mashak, Z., Moradi, B., and Moradi, B. 2012. The Combined Effect of Zataria multiflora Boiss. and Cinnamomum zeylanicum Nees. Essential Oil on the Growth of Bacillus cereus in a Food Model System. JMP. 2:42. 62-73.
5. Mohajerfar, T., Hosseinzadeh, A., Akhondzadeh Basti, A., Khanjari, A., Misaghi, A., and Gandomi Nasrabadi, H. 2012. Determination of Minimum Inhibitory Concentration (MIC) of Zataria multiflora Boiss. Essential Oil and Lysozim on L. monocytogenes. JMP. 4:44. 70-77.
6. Muktar*, Y., Mamo, G., Tesfaye, B., & Belina, D. (2015). A review on major bacterial causes of calf diarrhea and its diagnostic method. Journal of Veterinary Medicine and Animal Health, 7(5), 173-185.
7. Naghdi Badi, H., and Makkizadeh, M. 2003. Review of common thyme. JMP. 3:7. 1-12.
8. Nourmohammadzadeh, F., Davoodi, Y., Jamali, R., and Nowrouzian, A. 2010. Epidemiological study on Cryptosporidiosis in Newborn Calves in Eastern Azarbaijan Province. Journal of Veterinary Research. 65:3. 247-254.
9. Ojagh, S.M., Rezaei, M., Razavi, S.H., and Hosseini, S.M.H. 2012. Investigation of antibacterial activity cinnamon bark essential oil (Cinnamomum zeylanicum) in vitro antibacterial activity against five food spoilage bacteria. Journal of Food Science and Technology. 9:35. 67-76.
10. Ouattara, B., Simard, R.E., Holley, R.A., Piette, G.J., and Bégin, A. 1997. Antibacterial activity of selected fatty acids and essential oils against six meat spoilage organisms. International Journal of Food Microbiology. 37. 155-162.
11. Ferrell, R. E. (2008). Medicinal clay and spiritual healing. Clays and Clay Minerals, 56(6), 751-760.
12. Shan, B., Cai, Y. Z., Brooks, J. D., & Corke, H. (2007). Antibacterial properties and major bioactive components of cinnamon stick (Cinnamomum burmannii): activity against foodborne pathogenic bacteria. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 55(14), 5484-5490.
13. Slamova, R., Trckova, M., Vondruskova, H., Zraly, Z., & Pavlik, I. (2011). Clay minerals in animal nutrition. Applied Clay Science, 51(4), 395-398.
14. Smith, G. W. (2009). Treatment of calf diarrhea: oral fluid therapy. Veterinary Clinics of North America: Food Animal Practice, 25(1), 55-72.
15. Stoltenow, C., Dyer, N., & Stokka, G. (2013). Calf Diarrhea (aka Scours), Available online at: https://www.ag.ndsu.edu/publications/landing-pages/livestock/calf-diarrhea-aka-scours-v-1630. Accessed 18 September 2017.
16. Tahmouresi, M., sarafi, A., hosseini, S. M. S., iraj, M. A., & mirzaei, M. (2010). Evaluation of bentonite samples in kerman province. Nashrieh shimi va mohandesi shimi iran (NSMSI). 29: 2. 97-91.
17. Tajkarimi, M., & Ibrahim, S. A. (2011). Antimicrobial activity of ascorbic acid alone or in combination with lactic acid on Escherichia coli O157: H7 in laboratory medium and carrot juice. Food Control, 22(6), 801-804.
18. Tateo, F., and Summa, V. 2007. Element mobility in clays for healing use. Appl Clay Sci 36: 64-76.
19. Trckova, M., Matlova, L., Dvorska, L., and Pavlik, I. 2004. Kaolin, bentonite, and zeolites as feed supplements for animals: health advantages and risks. A review. Veterinarni Medicina-UZPI (Czech Republic). 49: 10. 389-399.
20. Williams, L. B., Haydel, S. E., and Ferrell, J. r. 2009. Bentonite, bandaids, and borborygmi. Elements (Que). 5: 99-104.
21. Worker, S. B., Kielland, K., and Barboza, P. S. 2015. Effects of geophagy on food intake, body mass, and nutrient dynamics of snowshoe hares (Lepus americanus). Can J Zool. 93: 323-329.
22. Sera L. Young Paul W. Sherman Julius B. Lucks Gretel H. Pelto , "Why On Earth?: Evaluating Hypotheses About The Physiological Functions Of Human Geophagy," The Quarterly Review of Biology 86, no. 2 (June 2011): 97-120.