%0 Journal Article %T اثر پودر گیاهان دارویی، تراکم پرورش و آلودگی جیره غذایی با آفلاتوکسین بر فعالیت آنزیم‌های گوارشی ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان %J تحقیقات دامپزشکی و فرآورده‌های بیولوژیک %I موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی %Z 2423-5407 %A محمودی کیا, زهرا %A ایمانی, احمد %A سروی مغانلو, کوروش %D 2019 %\ 09/23/2019 %V 32 %N 3 %P 110-117 %! اثر پودر گیاهان دارویی، تراکم پرورش و آلودگی جیره غذایی با آفلاتوکسین بر فعالیت آنزیم‌های گوارشی ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان %K آنزیم‌های گوارشی %K آفلاتوکسین %K آویشن شیرازی %K رزماری %K تراکم پرورش %R 10.22092/vj.2019.123096.1488 %X در پژوهش حاضر اثر استفاده از پودر گیاهان دارویی (رزماری و آویشن) بر فعالیت آنزیم‌های گوارشی روده‌ی ماهی قزل‌آلای رنگین‌گمان (Oncorhynchus mykiss) تغذیه شده با جیره غذایی آلوده به آفلاتوکسین B1 در تراکم‌های مختلف پرورش مورد ارزیابی قرارگرفت. بدین منظور 600 قطعه ماهی با میانگین وزنی 3±90 گرم، در 6 تیمار آزمایشی شامل دو تراکم پرورش (15 و 45 کیلوگرم بر متر مکعب)، حضور سم آفلاتوکسین در جیره غذایی (0 و 50ppb) به همراه افزودن 4 درصد ترکیب پودر گیاهان دارویی (شامل 2 درصد پودر آویشن شیرازی و2درصد پودر رزماری) تقسیم شدند. هر تیمار در سه تکرار انجام شد و آزمایش به مدت 6 هفته ادامه یافت. پرورش در تراکم بالا (45 کیلوگرم در مترمکعب) و تغذیه با جیره غذایی آلوده به سم آفلاتوکسین موجب افزایش معنی‌دار میزان فعالیت آنزیم‌های گوارشی شامل آمیلاز، لیپاز و آلکالین پروتئاز شد (05/0≥P). همچنین، استفاده از پودر گیاهان آویشن و رزماری در جیره غذایی آلوده به آفلاتوکسین، توانست اثر پاتولوژیک آفلاتوکسین بر افزایش فعالیت آنزیم‌های گوارشی را تعدیل نماید (05/0≥P). با توجه به نتایج حاصل می‌توان بیان داشت که ترکیب برابر پودر گیاهان رزماری و آویشن در سطح مورد مطالعه توانایی کنترل آثار نامطلوب سم آفلاتوکسین بر فعالیت آنزیم‌‌های گوارشی روده ماهیان قزل‌آلای‌رنگین کمان پرورشی در تراکم‌های مختلف را دارد. %U https://vj.areeo.ac.ir/article_119143_78eef3da80727664e5c77dab460b4b6a.pdf