%0 Journal Article %T تاثیر افزودنی‏های گیاهی خارمریم و گزنه بر شاخص‏های ایمنی، فرآسنجه‎های خون و مقدار کلسترول زرده تخم‎مرغ در مرغ‏های نژاد تخمگذار %J تحقیقات دامپزشکی و فرآورده‌های بیولوژیک %I موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی %Z 2423-5407 %A پریزادیان کاوان, بهمن %A خسروی‎نیا, حشمت‎اله %A کریمی‎راد, رزاق %A توکلی نسب, فاطمه %D 2019 %\ 06/22/2019 %V 32 %N 2 %P 42-49 %! تاثیر افزودنی‏های گیاهی خارمریم و گزنه بر شاخص‏های ایمنی، فرآسنجه‎های خون و مقدار کلسترول زرده تخم‎مرغ در مرغ‏های نژاد تخمگذار %K مرغ تخمگذار %K خارمریم %K گزنه %K کلسترول %K ایمنی %R 10.22092/vj.2018.122999.1485 %X تحقیق حاضر به منظور بررسی تاثیر سطوح مختلف گیاهان خارمریم و گزنه بر شاخص‏های تولید، پارامتر‏های ایمنی و کلسترول زرده تخم‏مرغ مرغ‏های تخمگذار نژاد های‏لاین از سن 35 تا 41 هفتگی مورد اجراء قرار گرفت. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با استفاده از پنج تیمار و شش تکرار انجام شد. تیمارها شامل شاهد و سطوح مختلف پودر خارمریم (5/0 و 5/1 درصد) و گزنه (5/0 و 5/1 درصد) بودند. نتایج نشان داد که افزودن 5/1 درصد پودر خارمریم به جیره غذایی مرغ‏های تخمگذار سبب بهبود تولید توده‏ای و ضریب تبدیل خوراک شد (05/0>p). اضافه نمودن پودر خا‎رمریم و گزنه تغییر معنی‏داری در کیفیت پوسته ایجاد نکرد. افزودن پودر خارمریم به جیره مرغ‏های تخمگذار موجب افزایش شاخص زرده تخم‏مرغ در مقایسه با شاهد شد (05/0>p). استفاده از پودر خارمریم و گزنه تاثیر معنی‏داری بر مقدار کلسترول زرده و فرآسنجه‏های خونی مرغ‏های تخمگذار نداشت. پودر خارمریم به مقدار 5/1 درصد سبب کاهش درصد هتروفیل و نسبت هتروفیل به لنفوسیت شد (05/0>p). بطور کلی می‏توان نتیجه‏گیری کرد که استفاده از پودر خارمریم در سطح 5/1 درصد در تغذیه مرغ‏های تخمگذار سبب افزایش وزن تخم‎مرغ، تولید توده‎ای، بهبود ضریب تبدیل غذایی و کاهش نسبت هتروفیل به لنفوسیت می‏شود. %U https://vj.areeo.ac.ir/article_118548_edf72fb0144739340085d07be499a169.pdf