%0 Journal Article %T تاثیر سطوح مختلف پودر آویش شیرازی (Zataria Multiflora Boiss) در جیره بر صفات تولیدی، اندامهای درونی و خصوصیات کیفی گوشت بلدرچین ژاپنی %J تحقیقات دامپزشکی و فرآوردههای بیولوژیک %I موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی %Z 2423-5407 %A ابولوردی, مجتبی %A چاجی, مرتضی %A طباطبائی, صالح %A محمدآبادی, طاهره %A قربانی, محمدرضا %D 2017 %\ 03/21/2017 %V 30 %N 1 %P 21-31 %! تاثیر سطوح مختلف پودر آویش شیرازی (Zataria Multiflora Boiss) در جیره بر صفات تولیدی، اندامهای درونی و خصوصیات کیفی گوشت بلدرچین ژاپنی %K آویشن %K اندامهای درونی %K بلدرچین %K کیفیت گوشت %K عملکرد %R 10.22034/vj.2017.107792 %X در این پژوهش تعداد 225 قطعه بلدرچین یکروزه بهمدت 35 روز در قالب طرح کاملاً تصادفی با 5 تیمار، 3 تکرار و 15 قطعه بلدرچین در هر تکرار، به منظور بررسی صفات تولیدی، اندامهای درونی و خصوصیات کیفی گوشت مورد آزمایش قرار گرفتند. تیمارها شامل جیره شاهد و جیرههای با سطوح 5/0، 1، 5/1 و 2 درصد پودر آویشن بودند. صفات خوراک مصرفی، افزایش وزن و ضریب تبدیل به-صورت دورهای اندازهگیری شدند. بر اساس نتایج این آزمایش سطح 2 درصد آویشن سبب کاهش خوراک مصرفی در دوره رشد و کل دوره پرورش گردید (05/0>P). سطوح 5/1 و 2 درصد آویشن در کل دوره افزایش وزن را نسبت به تیمار شاهد کاهش دادند (05/0>P). جیره حاوی 5/0 درصد آویشن سبب بهبود ضریب تبدیل در دوره آغازین شد (05/0>P)، اما ضریب تبدیل در دوره رشد و کل دوره تفاوت معنیداری نداشت (05/0
P). سطح 2 درصد آویشن سبب کاهش وزن نسبی لوله تخمبر و فولیکولها و همچنین سبب کاهش تعداد فولیکولها و طول لوله تخمبر نسبت به تیمار شاهد شد (05/0>P). پایداری اکسیداتیو گوشت در روز کشتار تحت تأثیر تیمارها قرار نگرفت (05/0
P). استفاده از آویشن در جیره بلدرچین بهطور معنیداری سبب کاهش مقدار خوراک مصرفی و بهبود ضریب تبدیل می شود. %U https://vj.areeo.ac.ir/article_107792_8f20eee7c72a3590bddd588abb6c9e0e.pdf