%0 Journal Article %T بررسی تاثیر کشتهای لاکتوباسیلوس بر فعالیت آنزیمی، برخی فراسنجه‌های خونی و تلفات در جوجه‌های گوشتی %J تحقیقات دامپزشکی و فرآورده‌های بیولوژیک %I موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی %Z 2423-5407 %A فتحی, مختار %D 2015 %\ 12/22/2015 %V 28 %N 4 %P 2-9 %! بررسی تاثیر کشتهای لاکتوباسیلوس بر فعالیت آنزیمی، برخی فراسنجه‌های خونی و تلفات در جوجه‌های گوشتی %K کشت‌های لاکتوباسیلوس %K فراسنجه‌های خونی %K فعالیت آنزیمی %K جوجه‌های گوشتی %R 10.22092/vj.2015.103022 %X آزمایشی برای بررسی تاثیرکشت‌های لاکتو‌باسیلوس تولید شده با منشاء بومی بر فراسنجه‌های خونی و تلفات در جوجه‌های گوشتی با 400 جوجه یکروزه (راس 308)، در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار و 5 تکرار و 20 پرنده برای هر تکرار انجام شد. در این آزمایش، کشت‌های لاکتوباسیلوس با نمونه‌گیری از روده کوچک جوجه ‌گوشتی سویه راس 308 در سن 42 روزگی، اقدام به تولید کشت باکتریایی لاکتوباسیلوس شد. سطوح کشت‌لاکتوباسیلوس (0، 0/05 ، 0/1  و 0/15 درصد) در قالب 4 تیمار به جیره‌های غذایی پایه پرندگان اضافه گردید. پارامترهای فعالیت آنزیم‌های لاکتات دهیدروژناز، آسپارتات آمینوترانسفراز، آلانین آمینوترانسفراز، درصد هماتوکریت، هموگلوبین، کل گلبول‌های سفید (هتروفیل و لنفوسیت)، کلسترول و تری‌گلیسرید خون در روزهای 21 و 42 انجام شد.  تلفات به طور روزانه ثبت شد. نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد که سطح 0/15 درصد کشت‌ لاکتوباسیلوس سبب کاهش معنی‌دار سطوح تری‌ گلیسرید، کلسترول، هموگلوبین و افزایش هماتوکریت و کل گلبولهای سفید خون در روز 42 شد. هم‌چنین، سطح 0/15 درصد کشت‌ لاکتوباسیلوس سبب کاهش معنی‌دار تلفات و فعالیت آنزیم‌های آسپارت اتآمینوترانسفراز و آلانین آمینوترانسفراز پلاسما در روز 42 گردید. سایر پارامترهای خونی به طور معنی‌داری تحت تاثیر سطوح مختلف کشت‌ لاکتوباسیلوس قرار نگرفتند (05/0 >p).                                                    %U https://vj.areeo.ac.ir/article_103022_6878a1c70eac19974a451fd32de9614f.pdf