@article { author = {Behdani,, El. and Rahmani,, HR. and Jahanian,, R.}, title = {Dietary fatty acid profile and sex influence in the PPARγ gene expression and performance of broiler chickens}, journal = {Veterinary Research & Biological Products}, volume = {28}, number = {3}, pages = {71-82}, year = {2015}, publisher = {Razi Vaccine & Serum Research Institute}, issn = {2423-5407}, eissn = {2423-5415}, doi = {10.22092/vj.2015.101864}, abstract = {This experiment was carried out to investigate the effects of different sources and level of dietary fat (soybean oil, SO; yellow grease, YG and poultry fat, PF in 0%, 2% and 4%) and sex on performance and the gene expression of the peroxisome proliferator activated- receptor gamma (PPARγ), as a key regulator of adipose differentiation and development. Performance parameters were recorded at the end of each week, and the abdominal adipose tissue was collected from 7-weeks-aged chickens. Total RNA was extracted by RNX reagent. Semi-quantitative reverse transcription PCR was performed to show the treatments differences for PPAR‌γ gene expression. Results showed that body weight gain and feed intake were not affected by dietary fat supplements nor by their usage level, but broiler sex influenced (p<0.001) these parameters during period. The results indicated the highest expression of PPARγ was detected by semi-quantitative reverse transcription PCR in abdominal fat tissue of chicks fed diets contaning SO and PF (rich in 18:3 and long chain fatty acids) and the females had the higher expression of PPARγ than males. In conclusion, dietary fatty acid profile and sexual hormones may affect the development of broiler abdominal fat by interfering in PPARγ gene expression. }, keywords = {Broiler chick,dietary fat source,performance,proxisome prolifrator-activated receptot gamma,Gene expression}, title_fa = {اثر منابع مختلف چربی جیره و جنس بر عملکرد و چگونگی بیان ژن گیرنده متأثر از تکثیرکننده‌های پروکسیزومی نوع گاما (PPARγ) در جوجه‌های گوشتی}, abstract_fa = {این آزمایش به منظور بررسی اثر منابع و سطوح مختلف چربی (روغن سویا، روغن قنادی و روغن کشتارگاه در سطوح صفر، دو و چهار درصد) جیره جوجه‌های گوشتی و همچنین جنسیت پرنده بر عملکرد و بیان ژن گیرنده متأثر از تکثیر‌ کننده‌های پروکسیزومی نوع گاما (PPARγ)انجام شد. PPARγ به عنوان اصلی‌ترین تنظیم‌کننده میزان ذخیره بافت چربی و مهم‌ترین عامل در روند تمایز این بافت است. پارامترهای عملکرد در پایان هر هفته دوره پرورش اندازه‌گیری گردید و بافت چربی محوطه بطنی در پایان هفته هفتم جمع‌آوری شد و در دمای 80- درجه سانتی‌گراد نگهداری گردید. RNA سلول توسط محلول تجاری RNX جدا گردید و چگونگی تفاوت بیان در ژن گیرنده متأثر از تکثیر‌کننده‌ های پروکسیزومی نوع گاما به کمک فرایند Semi-quantitative reverse transcription PCR در مقایسه با GAPDH بررسی شد. نتایج نشان داد که میزان اضافه وزن بدن و خوراک مصرفی تحت تاثیر نوع و سطح چربی مصرفی قرار نگرفت اما جنس پرنده در سراسر دوره پرورش بر روی این پارامترها اثر گذاشت (0001/0 > p). طبق نتایج این آزمایش بیشترین میزان بیان ژن PPARγ در بافت چربی بطنی جوجه‌هایی وجود داشت که از جیره حاوی روغن سویا و روغن کشتارگاه (که غنی از اسیدهای چرب بلند زنجیر و اسیدهای چرب 18:3 هستند) تغذیه می‌شدند. جنسیت پرنده نیز از طریق هورمون‌های جنسی، بر میزان بیان این ژن مؤثر بود به‌ طوری که بیان این ژن در جنس ماده بیشتر از جنس نر بود. از این آزمایش می‌توان نتیجه گرفت که نوع چربی جیره از طریق پروفیل اسیدهای چرب و جنسیت پرنده بواسطه هورمون‌های جنسی، بیان ژن PPARγ را به عنوان کلیدی‌ترین ژن کنترل‌کننده میزان ذخیره چربی، تحت تأثیر قرار می‌دهد.}, keywords_fa = {جوجه‌های گوشتی,عملکرد,مکمل‌های چربی جیره,گیرنده متأثر از تکثیرکننده‌های پروکسیزومی نوع گاما,بیان ژن}, url = {https://vj.areeo.ac.ir/article_101864.html}, eprint = {https://vj.areeo.ac.ir/article_101864_f750cc60869438593c67fd3b0867d542.pdf} }