@article { author = {Nikbakht Brouje, لا.ق and Emam, S.M and Rezaei, H}, title = {Detection of bovine leukemia virus infection by Nested-PCR analysis}, journal = {Veterinary Research & Biological Products}, volume = {24}, number = {2}, pages = {1-8}, year = {2011}, publisher = {Razi Vaccine & Serum Research Institute}, issn = {2423-5407}, eissn = {2423-5415}, doi = {10.22092/vj.2011.101094}, abstract = {Bovine leukemia virus (BLV) is a retrovirus causing a chronic leukemia/lymphoma in cattle in many countries around the world. Screening for antibodies by Elisa has been the primary means of detecting the presence of this virus. It is not yet known if this assay will detect antibodies in all cattle during a concomitant bovine leukemia virus infection. The polymerase chain reaction (PCR) of the target proviral DNA in peripheral blood mononuclear cells (PBML). In order to find a highly sensitive and efficient method for the diagnosis of BLV infection in different matrices as well as blood samples, we have designed a Nested-PCR method to detect BLV-gag proviral DNA in naturally infected cattle together with paraffin embedded blocks and degraded DNAs. Samples of natural infected cows (n=281), paraffin embedded (n=3) and degraded DNA (n=10) were examined. When using ELISA as a reference test, sensitivity and specificity for nested PCR were 0.85 and 0.84, respectively. Interpretation of kappa scores for two methods was substantial (0.693). Predictive value of a positive test was 0.82, and predictive value of a negative test was 0.86. The percentage of cows correctly classified by nested PCR assay was 85%.  This strategy have shown to allow detection at different experiments and had higher sensitivity in comparison with normal PCR. This latter technique is useful for mass screening and could be useful to detect proviral DNA in paraffin embedded or old samples.}, keywords = {}, title_fa = {تشخیص عفونت ویروسی لوسمی گاو با استفاده از روش Nested-PCR}, abstract_fa = {ویروس لکوز گاو ( BLV ) رترو ویروسی است که موجب لکوز یا لمفومای مزمن  گاو در بسیاری از کشورهای جهان می‌شود. الیزا اولین روش تشخیصی برای غربالگری حضور پادتن ها بر علیه ویروس لکوز گاوی است. تا کنون روشن نشده است که آیا این روش پادتن ها را در زمان آلودگی به ویروس لوسمی گاو شناسایی می‌کند یا خیر. واکنش زنجیره ای پلی مراز (PCR) برای توالی‌های اختصاصی DNA پروویروس هدف، در سلول های تک هسته ای خون محیطی (PBML) استفاده شده است. به منظور یافتن روشی حساس و کارا برای تشخیص آلودگی به ویروس BLV در نمونه‌های خون و بافت‌ها یا محتواهای مختلف، روش آشیانه‌ای واکنش زنجیره ای پلی مراز (Nested-PCR) بر اساس شناسایی ژن BLV-gag طراحی گردید. آزمون آشیانه ای PCR بر روی نمونه‌های اخذ شده از گاوهایی که به صورت طبیعی آلوده شده‌اند (281 نمونه)، نمونه‌های بافتی پارافینی(3 نمونه) و DNAی تخریب شده (10 نمونه عقده لمفاوی سونیکه) انجام شد. حساسیت و ویژگی آزمون  PCR به ترتیب 85/0 و 84/0محاسبه گردید. درجه توافق بین دو آزمون (کاپا) مقدار 693/0 محاسبه گردید که قابل توجه است. ارزش پیشگویی مثبت آزمون (دقت) 82/0 و ارزش پیشگویی منفی آن 86/0 بود . در نهایت صحت آزمون 85/0 محاسبه شد. این مطالعه نشان داد که روش واکنش زنجیره ای پلی مراز آشیانه‌ای در مقایسه با روش های PCR معمولی استفاده شده در آزمایش های متفاوت از حساسیت بیشتری برخوردار است.  این تکنیک برای غربالگری انبوه و همچنین تشخیص DNA پروویروس در نمونه های بافتی خاص اعم از پارافینه یا نمونه های قدیمی مفید خواهد بود.  }, keywords_fa = {}, url = {https://vj.areeo.ac.ir/article_101094.html}, eprint = {https://vj.areeo.ac.ir/article_101094_e81cf72445205ae9ce7557ab5383bdb5.pdf} } @article { author = {Mofidi, M.R and Saeedabadi, M.S and Shokoohmand, M}, title = {Effect comparison of two methods of chilling on total microbial load, coliforms count and weight changes of broiler carcass}, journal = {Veterinary Research & Biological Products}, volume = {24}, number = {2}, pages = {9-13}, year = {2011}, publisher = {Razi Vaccine & Serum Research Institute}, issn = {2423-5407}, eissn = {2423-5415}, doi = {10.22092/vj.2011.101095}, abstract = {In this research the effect of two different methods of carcass chilling (Immersion and Evaporative) in the poultry industrial slaughter line on microbial load and carcass weight changes was studied. For sampling, after evisceration, each carcass weighted and rinsed with 250 ml of sterile water in a plastic bag. 25 ml of rinses water was taken and into sterile scaled container sent to laboratory. After identified of carcasses with tag, them back to slaughter line and sent to chilling tank or evaporative system. Considering that the water in evaporative system, after flow on carcass is out than system and don’t contact to carcass again, thus sampling was done in one step only. At the end of chilling, carcasses were weighted and sampled as same as before of chilling. Results show that carcass weight mean decrease approximately 5.9 % in evaporative method and increase 5.5, 5.1 and 4.1 percent in the first, middle and end of slaughter, in immersion method respectively and this differences were not significant between before and after of chilling (p>0.05). Total count in evaporative method decreased 62.4 percent that had significant difference with immersion method. Also total count in first time of immersion method had significant difference with end of the slaughter time (p<0.05). Primary Coliforms (before of chilling) shown significant different in each of two methods although coliforms change ratio between whole treatment was not significant (p>0.05). The results of this study show that microbial load increase in slaughter line with passing time and water absorption of carcasses in immersion method is more than evaporative method. Also carcass discoloration was seen in evaporative method.}, keywords = {}, title_fa = {مقایسه اثر دو روش سرد کردن بر روی تغییرات بار میکروبی کل، کلی فرم و وزن لاشه مرغ}, abstract_fa = {در این تحقیق اثر دو روش مختلف سرد کردن لاشه مرغ (غوطه وری و تبخیری) در خط کشتار صنعتی طیور بر روی تغییرات بار میکروبی و وزن لاشه، مورد بررسی قرار گرفت. برای انجام نمونه گیری، بعد از تخلیه شکم، هر یک از لاشه ها وزن کشی و درون یک کیسه پلاستیکی حاوی 250 میلی لیتر آب پپتونه قرار داده شد سپس نمونه 25 میلی لیتری از محلول درون کیسه گرفته شده و در داخل ظرف های مدرج درب دار و استریل به آزمایشگاه فرستاده شد. بعد از پلاک زدن، لاشه ها وارد سیستم خنک کننده تبخیری و یا چیلرها شدند. با توجه به اینکه در روش تبخیری آب پس از جریان یافتن بر روی لاشه از سیستم خارج و در تماس مجدد با لاشه ها قرار نمی گیرند لذا نمونه گیری فقط در یک مرحله انجام گرفت. در پایان مرحله سرد کردن نیز لاشه های مذکور مجدداً وزن کشی و نمونه برداری شدند. نتایج نشان داد میانگین وزن لاشه ها در روش تبخیری 9/5 درصد کاهش و در روش غوطه وری به ترتیب در زمان های ابتدا، وسط و انتهای کشتار 5/5، 1/5 و 1/4 درصد افزایش یافت و این تفاوت وزن لاشه ها قبل و بعد از سردکردن لاشه معنی دار نبود(05/0 p). کلی فرم اولیه (قبل از سرد کردن) تفاوت معنی داری را در تیمارهای مختلف نشان داد در صورتی که نسبت تغییرات کلی فرم در بین همه تیمارها در طول مدت سرد کردن معنی دار نبود(05/0 0.05). There were no significant differences between relative weights of thigh, breast, and liver due to dietary treatments (p>0.05). Relative weights of spleen and bursa of fibricius were significantly higher in birds fed diets supplemented with growth promoters than in those fed the control diet (P<0.05). Abdominal fat was found to be significantly higher in antibiotic-supplemented group than in the control group (P<0.05).}, keywords = {}, title_fa = {اثرات مکمل جیره‌ی آنتی‌بیوتیک، پروبیوتیک، پربیوتیک و اسید آلی به عنوان ترکیبات محرک رشد روی عملکرد رشدی و قابلیت هضم ایلئومی مواد مغذی در جوجه‌های گوشتی سویه‌ی تجاری راس}, abstract_fa = {به منظور بررسی اثر استفاده از ترکیبات محرک رشد بر خصوصیات وزن و قابلیت هضم مواد مغذی از360  قطعه جوجه خروس یک روزه ی سویه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی استفاده شد. آزمایش شامل شش تیمار با چهار تکرار بودکه در هر تکرار پانزده قطعه جوجه قرار داشت. جیره های آزمایشی عبارت بودند از: 1) جیره ی پایه، 2) جیره ی پایه به اضافه 15 قسمت در میلیون آنتی بیوتیک ویرجینیامایسین1، 3) جیره ی پایه به اضافه 1/0گرم ترکیب پروبیوتیکی پروتکسین2 در هر کیلوگرم جیره ، 4) جیره ی پایه به اضافه 1/0 گرم پربیوتیک ایمنووال3 (یک ترکیب مانان الیگوساکاریدی) در هر کیلوگرم جیره، 5) جیره پایه به اضافه مخلوط گیاهان دارویی دایجستروم4 به میزان 45/0 گرم در هر کیلوگرم جیره و 6) جیره پایه به اضافه اسید آلی فورمیسین به میزان 4/0 گرم در هر کیلوگرم جیره. جوجه ها در طول آزمایش با جیره های یکسان تغذیه می شدند و تنها تفاوت جیره ها در نوع ترکیب محرک رشد استفاده شده بود. در طول دوره پرورش، قابلیت هضم ایلئومی مواد مغذی در سنین 21 و 42 روزگی با استفاده از نشانگر اکسید تیتانیوم تعیین شد. نتایج نشان داد جوجه های تغذیه شده با ترکیبات محرک رشد نسبت به آنهایی که از جیره پایه تغذیه می کردند، به طور معنی داری (05/0>P) از میانگین اضافه وزن روزانه بیشتر و ضریب تبدیل خوراک کمتری در کل دوره ی  آزمایش برخوردار بودند. استفاده از ترکیبات محرک رشد در مقایسه با گروه شاهد افزایش معنی داری (05/0 >P) در قابلیت دسترسی انرژی و همچنین قابلیت هضم ایلئومی پروتئین خام نشان دادند. قابلیت هضم ایلئومی چربی خام تحت تأثیر جیره های آزمایشی قرار نگرفت. اوزان نسبی ران، سینه و کبد تحت تاثیر جیره های آزمایشی قرار نگرفت (05/0P). بیشترین وزن نسبی چربی حفره بطنی مربوط به جوجه های تغذیه شده با جیره حاوی آنتی بیوتیک بود، که تفاوت آن با گروه شاهد معنی دار بود (05/0 >P). }, keywords_fa = {}, url = {https://vj.areeo.ac.ir/article_101096.html}, eprint = {https://vj.areeo.ac.ir/article_101096_d63f40a716082dd949906a331d1582f1.pdf} } @article { author = {Rahimi, SH and Farhadi, D and Valipouri, A.R}, title = {Effect of organic and inorganic selenium sources and vitamin E on broiler performance and carcass characteristics in heat stress condition}, journal = {Veterinary Research & Biological Products}, volume = {24}, number = {2}, pages = {25-35}, year = {2011}, publisher = {Razi Vaccine & Serum Research Institute}, issn = {2423-5407}, eissn = {2423-5415}, doi = {10.22092/vj.2011.101097}, abstract = {This study was carried out to evaluate the impacts of organic (Sel-Plex® selenium yeast) and inorganic (sodium selenite) selenium and vitamin E (d1-α-tocopheryl acetate) on performance and carcass characteristics in broiler chickens. The effect of two types of house temperature and six treatments of feed additives were investigated in a 2×6 factorial experiment at 56 days period with 960 commercial broiler chicks (Arbor acres) using a completely randomized design with four replications and 20 day-old chicks in each pen. Birds reared in heat stress condition, exposed daily to 37oC for 8 hours throughout the experiment. Experimental feed treatments were: 1) control diet with no additives (Ctl), 2) control + 0.3 ppm Sel-Plex® (SY), 3) control + 0.3 ppm SY + 50 mg/Kg Vitamin E (SY+E), 4) control + 0.3 ppm sodium selenite (SS), 5) control + 0.3 ppm SS + 50 mg/Kg Vitamin E (SS+E), 6) control + 50 mg/Kg Vitamin E (E). The birds reared in heat stress condition had lower weight gain at 1-21, 21-42 and 1-56 days (P>0.05), significantly lower  feed consumption at 21-42 days and the whole experiment period (1-56 days), and greater means of feed conversion ratio at 1-21 days than birds reared in normal temperature (P>0.05). Weight gain was not affected by the additives treatments at the first 21 days, but birds fed diets supplemented with SY, SS, SS+E and E had significantly greater means for weight gain at the period of 21-42 and whole period of the experiment (P<0.05). Feed consumption significantly affected by feed additives at 42-56 days (P>0.05). Birds fed diets with SY and SS showed significantly lower feed conversion ratio throughout the experiment except at the first 21 days (P<0.05). Interaction between the house temperature and feed additives had significant effect on weight gain throughout the experiment except at the 1-42 and 42-56 days of age, feed consumption at 21-42 days of age, and feed conversion ratio at whole experiment period (P<0.05). Results of this study showed that house temperature and feed additives treatments and interaction between them had no significant effect on carcass yield percentage, liver percentage, abdominal fat percentage (P>0.05). Mortality was not affected by the house temperature and feed additives and interaction between them (P>0.05). According to results of this experiment the birds reared in heat stress condition had lowest production efficiency ratio, but the birds fed diets supplemented with SY and SS had significantly greater means of production efficiency ratio (P<0.05).}, keywords = {}, title_fa = {مقایسه اثر منابع سلنیوم آلی و معدنی و ویتامین E بر عملکرد و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی در شرایط تنش گرمایی}, abstract_fa = {به منظور بررسی و مقایسه اثر منابع سلنیوم آلی، معدنی و ویتامین E بر عملکرد و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی، آزمایشی به روش فاکتوریل با دو عامل دمای پرورش در دو سطح و افزودنی جیره در شش سطح در قالب طرح پایه کاملاً تصادفی با استفاده از 960 جوجه گوشتی با 4 تکرار به مدت 56 روز به اجرا درآمد. پرندگان موجود در شرایط تنش گرمایی در طول مدت آزمایش، روزانه به مدت 8 ساعت با افزایش دمای سالن به ° 37 درجه سانتی گراد به سر بردند. گروه های آزمایشی حاوی افزودنی جیره شامل: 1) جیره بدون هیچ گونه افزودنی (Ctl)، 2)   0/3 ppm + Ctl سلنیوم آلی (Sel-Plex®)، 3SY جیره 0/3ppm + Ctl سلنیوم آلی +mg/Kg 50 ویتامین E به شکل آلفاتوکوفرول (SY+E)، 4) جیره 0/3ppm + Ctl سلنیوم معدنی سلنیت سدیم (SS)، 5) جیره 0/3ppm + Ctl سلنیت سدیم +mg/Kg 50 ویتامین E (SS+E)، 6) جیره Ctl +50mg/Kg ویتامین  E)E).  جوجه های گوشتی تحت تنش گرمایی در مقاطع سنی 21-1، 42-21 و کل دوره افزایش وزن کمتری نسبت به پرندگان در دمای طبیعی نشان دادند (05/0>P). خوراک مصرفی در دوره های 42-21 و کل دوره و ضریب تبدیل غذایی در 21-1 روزگی در پرندگان تحت تنش گرمایی، به ترتیب کمتر و بدتر از پرندگان در دمای طبیعی بود (05/0>P). در 21 روز اول آزمایش تفاوت معنی داری از لحاظ افزایش وزن بین گروه های استفاده کننده از افزودنی ها در جیره وجود نداشت، اما در 21 تا 42 روزگی و کل دوره گروه های SY، SS، SS+E، SS+E و E در مقایسه با تیمار Ctl افزایش وزن بیشتری داشتند (05/0>P). مصرف خوراک تنها در دوره 42 تا 56 روزگی تحت تأثیر معنی دار تیمارهای افزودنی قرار گرفت (05/0>P). ضریب تبدیل غذائی بهبود معنی داری را در گروه های SY و SS در تمام دوره  ها بجز  21-1 روزگی نشان داد (05/0>P). اثر متقابل دمای پرورش × افزودنی جیره در تمام دوره ها، به غیر از 21-1 و 56-42 روزگی برای افزایش وزن، تنها در 42-21 روزگی برای مصرف خوراک و در تمام دوره ها برای ضریب تبدیل معنی دار شد (05/0>P). درصد لاشه، کبد، چربی حفره بطنی و تلفات کل تحت تأثیر معنی دار دمای پرورش و افزودنی های جیره و اثر متقابل آن دو قرار نگرفت (05/0P). همچنین تیمارهای SY و SS افزایش معنی داری را در شاخص تولید نسبت به سایر تیمارها نشان دادند (05/0>P).}, keywords_fa = {}, url = {https://vj.areeo.ac.ir/article_101097.html}, eprint = {https://vj.areeo.ac.ir/article_101097_19a5f7b50b83f1de286dfecff8bf1cdd.pdf} } @article { author = {Khosravi, A and Boldaji, F and Dastar, B and Hasani, S}, title = {Investigation the effects of using protexin, propionic acid growth promoters and blend of them on broilers performance}, journal = {Veterinary Research & Biological Products}, volume = {24}, number = {2}, pages = {36-42}, year = {2011}, publisher = {Razi Vaccine & Serum Research Institute}, issn = {2423-5407}, eissn = {2423-5415}, doi = {10.22092/vj.2011.101098}, abstract = {This experiment was conducted to investigate the effects of using protexin, propionic acid growth promoters, and a blend of them on broilers performance. In a completely randomized design, three hundreds and twenty unsexed 1-d-old chicks were divided into four groups. Dietary treatments were consisted of 1) control diet without any supplement, 2) the control diet + 0.01 % protexin, 3) the control diet + 0.2 % propionic acid, 4) the control diet + 0.01 % protexin + 0.02 % propionic acid. Body weight gain and feed intake were measured weekly. In the first week, the use of protexin and propionic acid increased body weight. In the fourth week, the group fed a diet supplemented with propionic acid had lower feed intake and feed conversion ratio than the others groups. In the fifth week, the broilers fed with protexin and a blend of protexin and propionic acid had better feed conversion ratio compared to the others experimental units. The birds fed with all of the feed additives, especially propionic acid, had betted energy intake and energy efficiency ratio than control diet. Based on the results of this experiment, these feed additives, especially propionic acid, can be suggested as suitable growth promoters in broiler chickens nutrition.}, keywords = {}, title_fa = {بررسی اثرات استفاده از افزودنی های پروتکسین، اسید پروپیونیک و مخلوط آنها بر عملکرد جوجه های گوشتی}, abstract_fa = {به منظور بررسی اثرات استفاده از افزودنی های پروتکسین، اسید پروپیونیک و مخلوط آنها بر عملکرد جوجه های گوشتی، آزمایشی با 320 قطعه جوجه ی یک روزه ی مخلوط دو جنس نر و ماده ی سویه ی کاب در 4 تیمار و 5 تکرار که هر تکرار مشتمل بر 16 قطعه جوجه بود، در قالب یک طرح کاملاً تصادفی به مدت 42 روز انجام گردید. جیره های آزمایشی عبارت بودند از 1) جیره ی پایه بدون افزودنی، 2) جیره ی پایه با 01/0 درصد پروتکسین، 3) جیره ی پایه با 2/0 درصد اسید پروپیونیک 3) جیره ی پایه با 01/0 درصد پروتکسین و 2/0 درصد اسید پروپیونیک. فراسنجه های افزایش وزن روزانه، خوراک مصرفی و ضریب تبدیل غذایی به صورت هفتگی اندازه گیری شدند. نتایج حاصل از آزمایش نشان داد که استفاده از پروتکسین باعث بهبود افزایش وزن در هفته ی اول می شود. در هفته ی چهارم، گروه مصرف کننده ی تیمار حاوی اسید پروپیونیک، مصرف خوراک و ضریب تبدیل غذایی پایین تری نسبت به سایر گروه های آزمایشی داشت. در هفته ی پنجم، جوجه های دریافت کننده ی تیمارهای حاوی پروتکسین و مخلوطی از پروتکسین و اسید پروپیونیک، ضریب تبدیل غذایی بهتری نسبت به بقیه ی گروه های آزمایشی داشتند. جوجه های دریافت کننده ی تمامی تیمارهای حاوی مواد آزمایشی، خصوصاً تیمار حاوی اسید پروپیونیک، انرژی مصرفی و بازده انرژی مصرفی بهتری در مقایسه با تیمار شاهد داشتند. بر اساس نتایج به دست آمده در این آزمایش، می توان استفاده از این افزودنی ها، خصوصاً اسید پروپیونیک را به عنوان افزودنی های محرّک رشد مناسب، در تغذیه ی جوجه های گوشتی پیشنهاد کرد.}, keywords_fa = {}, url = {https://vj.areeo.ac.ir/article_101098.html}, eprint = {https://vj.areeo.ac.ir/article_101098_86c46208f872bd10f9d8613df3678ec0.pdf} } @article { author = {Moslemipur, F and Golzar-Adabi, SH and Davoodi, J and Kamali, M.A}, title = {Effect of different levels of terbutaline on performance, carcass traits and blood metabolites in Boiler chicks}, journal = {Veterinary Research & Biological Products}, volume = {24}, number = {2}, pages = {43-52}, year = {2011}, publisher = {Razi Vaccine & Serum Research Institute}, issn = {2423-5407}, eissn = {2423-5415}, doi = {10.22092/vj.2011.101099}, abstract = {An experiment was conducted under completely randomized design to investigate effect of various levels of terbutalin, a bete-adrenergic agonist, by procuring 120, 35-d age male cobb broiler chicks from d 29-49. The birds were randomely distributed into 3 treatments and 4 replicates with10 birds each. The birds were fed experimental diets with different levels of terbutaline at levels 0.0 (control), 7.5 and 15 ppm/kg. Feed intake and liveweight were weekly measured. At the end of the experimental periods, 20 chicks from each group were randomly selected and blood samples were collected, 8 birds also were selected for carcass analysis. Blood metabolites were assayed via spectrophotometric methods and hormones via radioimmunoassay. Results showed that terbutaline at lower level of inclusion had significantly affect on weight gain, feed intake and feed conversion ratio vs. control group (p<0.05). Low level of terbutaline caused significant increases in carcass weight, carcass yeild, breast weight and thigh weight as 10.3, 5.2, 3.4, 4.8% and decreased in abdominal fat as 22.8% as compared to control group, respectively (p<0.05). Terbutaline inclusions significantly increased protein percentage of breast and thigh and decreased fat percentage of breast vs. control (p<0.05). Both levels of Terbutaline inclusion had significantly increased in blood glucose, triglycerides, cholesterol and thyroxine levels, but decreased in blood insulin, urea nitrogen and uric acid levels (p<0.05). It has no significant effects on blood alanine, glutamine, creatine kinase and aspartate amino-transferase enzymes levels. In general, the results showed that terbutaline inclusions especially in 7.5 ppm/kg in broiler diets can improve performance and carcass traits.}, keywords = {}, title_fa = {اثر سطوح مختلف تربوتالین بر عملکرد، خصوصیات لاشه و فراسنجه‌های خونی جوجه‌های گوشتی}, abstract_fa = {به منظور بررسی اثرات استفاده از سطوح مختلف تربوتالین، یک اگونیست بتاآدرنرژیک، در جیره‌ی غذایی بر عملکرد، خصوصیات لاشه و فراسنجه‌های خونی جوجه‌های گوشتی، آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تیمار شامل سطوح صفر (شاهد)، 5/7 و 15ppm (قسمت در میلیون) تربوتالین در کیلوگرم جیره و چهار تکرار (10 قطعه جوجه در هر تکرار)، جمعاً 120 قطعه جوجه‌ی گوشتی نرسویه‌‌ی کاب از سن 29 روزگی تا 49 روزگی به اجرا گذاشته شد. اندازه‌گیری خوراک مصرفی و وزن زنده‌ی جوجه‌ها به صورت هفتگی انجام  گرفت. در پایان دوره‌ی آزمایش از هر تیمار 20 قطعه جوجه به طور تصادفی برای خونگیری و هشت قطعه جوجه برای تجزیه‌ی لاشه انتخاب شدند. فراسنجه‌های خونی با روش‌های اسپکتروفتومتری و هورمون‌ها به روش رادیوایمیونواسی اندازه‌گیری شدند. نتایج نشان داد که اثر تربوتالین در سطح پایین بر روی افزایش وزن، خوراک مصرفی و ضریب تبدیل غذایی در مقایسه با گروه شاهد تفاوت معنی‌‌داری داشت (05/0>p). افزودن سطح پایین تربوتالین به جیره سبب افزایش وزن لاشه، نسبت وزن لاشه به وزن زنده، وزن سینه و وزن ران به ترتیب به میزان 2/10، 22/5، 41/3 و 81/4 درصد و کاهش چربی شکمی به میزان 8/22 درصد نسبت به گروه شاهد گردید (05/0>p). همچنین، افزودن تربوتالین در جیره‌ی جوجه‌ها سبب افزایش معنی‌داری در درصد پروتئین سینه و ران و نیز کاهش درصد چربی سینه نسبت به گروه شاهد گردید (05/0>p). استفاده از هر دو سطح تربوتالین در جیره‌ی جوجه‌ها باعث افزایش معنی‌داری در سطوح گلوکز، تری‌گلیسرید، کلسترول و تیروکسین خون شد (05/0>p)، در صورتی که سطوح انسولین، ازت اوره‌ای و اسید اوریک خون را کاهش داد (05/0>p). استفاده از تربوتالین اثر معنی‌داری بر سطوح اسیدهای آمینه آلانین و گلوتامین و آنزیم‌های کراتین‌کیناز و آسپارتات‌آمینوترانسفراز خون جوجه‌ها نداشت. بر اساس نتایج این آزمایش می‌توان نتیجه گرفت که استفاده از تربوتالین بویژه سطح ppm 5/7 در کیلوگرم جیره‌ی جوجه‌های گوشتی باعث افزایش عملکرد و کیفیت لاشه می‌شود.}, keywords_fa = {}, url = {https://vj.areeo.ac.ir/article_101099.html}, eprint = {https://vj.areeo.ac.ir/article_101099_9653291891b775a779945b3334eb104d.pdf} } @article { author = {Shahrokhabad, R and Rahimi, E and Mommtaz, H}, title = {Investigation of morbidity and antibacterial resistance of campylobacter spp. Sample isolation from broilers slaughter in Rafsanjan city using basic culture method}, journal = {Veterinary Research & Biological Products}, volume = {24}, number = {2}, pages = {53-58}, year = {2011}, publisher = {Razi Vaccine & Serum Research Institute}, issn = {2423-5407}, eissn = {2423-5415}, doi = {10.22092/vj.2011.101100}, abstract = {Campylobacter is one of the main potentials for causing diarrhea and gastroenteritis in human saityand. One of the main sources of these bacteria is meat. Method and material: 100 samples of broiler’s meat which were slaughtered in slaughter halls all over Rafsanjan city were collected during the first 5 months of the year 1389. This study was conducted to determine the prevalence and antimicrobial resistance of Campylobacter spp; Isolated from poultry meat slaughtered in Rafsanjan slaughter houses. During this study, 31 samples (31%) were discovered to be infected and after passing chemical analysis 19 samples (61.29%) were recognized to be Campylobacter jejuni and 12 samples (38.71%) were declared Campylobacter coli. Antibacterial sensitity tests revealed that these bacteria are most susceptible to Erythromycin and Ciprofloxacin but resistant to Gentamycin and Co-trimoxazole. This study showed a high contamination of broiler’s meat to the campylobacter which is consumed as a food source. And as favas concerned about the zoonotic nature of this bacteria, it is expected to have a better attention over this matter.}, keywords = {}, title_fa = {بررسی میزان شیوع و مقاومت آنتی بیوتیکی گونه های باکتری کمپیلوباکتر در کشتارگاه های طیور شهرستان رفسنجان با استفاده از تکنیک کشت پایه}, abstract_fa = {کمپیلوباکتریوزیس از شایع ترین عوامل اسهال و گاستروانتریت در انسان بوده و عامل این بیماری، گونه های خانواده کمپیلو باکتر می باشند. در انتقال این بیماری گوشت و فراورده های آن به عنوان مهم ترین منبع آلودگی در ایجاد عفونت های انسانی محسوب می شوند. مطالعه حاضر با هدف بررسی شیوع و مقاومت ضد میکروبی گونه های کمپیلوباکتر جدا شده از طیور کشتار شده در کشتارگاه های رفسنجان انجام شد. 100 نمونه از کبد و گوشت طیور کشتار شده در کشتارگاه های شهرستان رفسنجان به صورت تصادفی ساده جمع آوری گردیده و به آزمایشگاه انتقال داده شد. در آزمایشگاه با استفاده از محیط  preston broth و گرمخانه گذاری در شرایط بی هوازی به همراه انجام تست های شیمیایی اختصاصی اقدام به شناسایی گونه های کمپیلو باکتر نمودیم. همچنین در ادامه این مطالعه جهت بررسی مقاومت آنتی بیوتیکی با استفاده از دیسک های آنتی بیوتیک روتین اقدام گردید. نتایج نشان داد که  از 100 نمونه آزمایش شده 31 نمونه آلوده به گونه های کمپیلو باکتر بودند. که از این میان پس از آزمون شیمیایی 19 نمونه (29/61 درصد) آلوده به Campylobacter jejuni و 12 نمونه (71/38 درصد) آلوده به Campylobacter coli بودند. همچنین در بررسی مقاومت انتی بیوتیکی، این عامل نسبت به سیپروفلوکساسین و اریترومایسین بیشترین حساسیت و نسبت به کوتریموکسازول و جنتامایسین بیشترین مقاومت را نشان داد. مطالعه حاضر نشان از شیوع بالای گونه های کمپیلوباکتر در گوشت های طیور مورد مطالعه بوده که با توجه به انتقال گونه های این جنس به انسان، اهمیت بهداشتی این ارگانیسم از طریق مصرف گوشت و کبد طیور باید مورد توجه قرار گیرد.}, keywords_fa = {}, url = {https://vj.areeo.ac.ir/article_101100.html}, eprint = {https://vj.areeo.ac.ir/article_101100_c30813040f87fcb31f637bee50893c9e.pdf} } @article { author = {Moradi, M and Moharami, M}, title = {Isolation and identification of Honey bee diseases fungal agents in West Azarbajan province apiaries}, journal = {Veterinary Research & Biological Products}, volume = {24}, number = {2}, pages = {59-67}, year = {2011}, publisher = {Razi Vaccine & Serum Research Institute}, issn = {2423-5407}, eissn = {2423-5415}, doi = {10.22092/vj.2011.101101}, abstract = {A study conducted to Isolation and identification of Honey bee diseases fungal agents in Iran West Azarbaijan province apiaries. We collected 2000 samples (Adult honeybee, brood, honey and pollen) of 200 apiaries in three seasons (spring, summer and autumn). Samples prepared and cultivated in SDA medium. Finally, Ascosphaera apis, causative agent of Chalk brood disease, didn’t isolate of any apiaries, but 4.29 of samples was contaminated with Aspergillus flavus and 2.04 present of them was contaminated with Aspergillus fumigatus, causative agents of Stone-brood disease.}, keywords = {}, title_fa = {جداسازی و شناسائی عوامل بیماری ها قارچی زنبورعسل در استان آذربایجان غربی}, abstract_fa = {این بررسی در سطح زنبورستان های استان آذربایجان غربی در سه فصل بهار، تابستان و پائیز سال 1381 انجام گرفته است که از میان شهرستان های استان 5 شهرستان بطور کاملاً تصادفی انتخاب شده و از میان زنبورستان های هر شهرستان 8 زنبورستان و در هر زنبورستان از 5 کلنی، نمونه های زنبور بالغ، لارو و شفیره، گرده گل و عسل در شرایط تمیز در ظروف نمونه برداری جمع آوری و در کنار یخ به آزمایشگاه منتقل گردیده است (در مجموع تعداد 2000 نمونه از زنبورستان های تعیین شده، جمع آوری گردید). در آزمایشگاه بعد از آماده سازی نمونه ها، آنها را در محیط کشت سابرودگستروز آگار کشت داده و بعد از چند روز نتایج حاصل از کشت نمونه ها ثبت گردیده است. در طول سه فصل نمونه برداری هیچ موردی از قارچ Ascosphera apis، عامل بیماری نوزاد گچی زنبورعسل، جداسازی نگردید. ولی قارچ های A. flavus و A.fumigatus، عوامل بیماری نوزاد سنگی، در سه فصل نمونه برداری به ترتیب به میزان 29/4 درصد و 04/2 درصد جداسازی گردیدند. این میزان آلودگی بر اساس کلنی های بازدید شده برای قارچ Aspergillus flavus 16/17درصد و برای قارچ A.fumigatus 83/6 درصد بوده است و نهایتاً از کل 100 زنبورستان بررسی شده در سه فصل نمونه برداری جمعاً از 77 زنبورستان(77 درصد) قارچ A. flavus و از 30 زنبورستان (30 درصد) قارچ A.fumigatus جداسازی گردیده است. }, keywords_fa = {}, url = {https://vj.areeo.ac.ir/article_101101.html}, eprint = {https://vj.areeo.ac.ir/article_101101_3a01efb73e0d1733a7cdeac43ec6d1fa.pdf} }